Foto av Bananglass med chokladsås och nötter från WW ViktVäktarna

Bananglass med chokladsås och nötter

5
Points®
Total tid
3 tim 20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Busenkel bananglass toppad med varm chokladsås och rostade hasselnötter. Barnsligt gott!

Ingredienser

Mjölk 0,5%

¾ dl

Kakao

1 msk

Honung, flytande

1 msk

Smör

1 msk

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Hasselnötter

2 msk

Banan

5 st, frysta

Mjölk 0,5%

2 dl

Instruktioner

  1. Skala bananerna och lägg i frysen några timmar.
  2. Häll mjölk, kakao, honung, smör och redning i en kastrull och låt puttra ihop till en chokladsås.
  3. Hacka nötter och rosta i en torr stekpanna.
  4. Lägg frysta bananer och mjölk i en mixer och mixa till en jämn glass.
  5. Häll chokladsås över bananglassen och strö över nötter. Servera direkt.

Anteckning

Har du bananer som håller på att bli dåliga, frys dem till ett senare tillfälle.