ViktVäktarna - Banh mi med grillad kyckling

Banh mi med grillad kyckling

6
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En banh mi med grillad, tunt skivad kyckling, picklade grönsaker, srirachamajonnäs och koriander. Grymt gott!

Ingredienser

Japansk soja

2 msk

Lime

1 msk, pressad

Vitlök

2 klyfta(or)

Kycklingbröstfilé

500 g

Risvinäger

½ dl

Socker

2 tsk

Salt

1 krm

Lök

1 st, silver

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Majonnäs, lätt 30%

½ dl

Sriracha

2 tsk

Baguette med korn à 10 cm

4 st

Gurka

½ st

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Blanda ihop soja, lime och finriven vitlök i en plastpåse. Lägg ner kycklingen i påsen och låt marineras i kylen minst 30 minuter.
  2. Vispa ihop vinäger, socker och salt.
  3. Skiva lök tunt och strimla morot. Lägg i picklingslagen och låt vila i kylen minst 30 minuter (går även att göra dagen innan).
  4. Grilla kycklingen tills den fått fin färg och är genomstekt. Skiva upp tunt.
  5. Blanda ihop majonnäs och sriracha.
  6. Skär upp baguetterna och bre på majonnäsen. Fyll på med kyckling, skivad gurka, picklade grönsaker och koriander.