ViktVäktarna - Beer can chicken, örtig och mild

Beer can chicken med örter

5
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Beer can chicken är både festligt och gott, men funkar även suveränt som en vardagsmiddag - under tiden den blir klar i ugnen hinner du göra en massa annat. Denna variant är smaksatt med citron, härliga örter och gurkmeja. Riktigt gott!

Ingredienser

Hel kyckling ca 1,2 kg

1 st, avser rå vikt och ätlig del, rumsvarm, gärna majskyckling

Hönsbuljongtärning

1 st

Oregano

1 msk, finhackad färsk

Timjan

1 msk, finhackad färsk

Gurkmeja

1 tsk

Olivolja

1 msk

Citron

1 st, 1 msk citronskal

Salt

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150° och ta fram kycklingen i god tid.
  2. Smula buljongtärningen i en skål och blanda med oregano, timjan, gurkmeja, olja, citronskal och salt till en pasta.
  3. Klappa in kycklingen med pastan både utanpå och inuti.
  4. Fyll en tom 50 cl ölburk till hälften med vatten. Tryck på kycklingen och ställ i en ugnsform. Ställ in i nedre delen av ugnen och tillaga den till en innertemperatur på 70°, ca en timme.

Anteckning

Servera med en god sallad, t ex en bulgursallad eller panzanella.