Foto av Blåbärskaka från WW ViktVäktarna

Blåbärskaka

17
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Denna smarriga blåbärskaka är supergod till kaffet, teet, saften.. Bjud dina nära och kära och njut!

Ingredienser

Margarin 80%

125 g

Vetemjöl

2½ dl

Socker

1½ dl

Bakpulver

½ tsk

Vatten

3 msk

Blåbär

4 dl

Potatismjöl

1 msk

Instruktioner

  1. Skär det kalla smöret i små bitar. Blanda mjöl, 1 dl socker och bakpulver, rör i smöret, häll i vatten och arbeta snabbt samman en deg. Låt degen vila i kyl minst 30 min. Tryck ut degen i en pajform med låga kanter (ca 20 cm). Förgrädda i ugn, 175° i 6-8 min. Lägg blåbären i en bunke, pudra på potatismjöl och ½ dl socker, vänd runt och slå upp i pajskalet. Grädda kakan i ugn, 175° i ca 20 min tills den fått fin färg.