Foto av Blomkålsstek med quinoa och grön chutney från WW ViktVäktarna

Blomkålsstek med quinoa och grön chutney

9
7
3
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kryddiga blomkålsskivor som får rostas i ugn är verkligen hur gott som helst. Här serveras de tillsammans med quinoa blandad med örter, citron och kikärter och en ljuvlig grön salsa. Detta är gott käk alltså!

Ingredienser

Blomkål

1 huvud(en), stort

Kanel

1 tsk

Spiskummin

1 tsk

Koriander

1 tsk, malen

Sumak

1 tsk

Citron

1 st

Rapsolja

½ msk

Quinoa, okokt

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Mynta

3 msk, hackad

Koriander

4 msk, hackad

Vitlök

1 klyfta(or)

Avokado

1 liten(t)/små

Lime

½ st

Agavesirap

½ msk

Lök

½ st, röd/röda

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skiva blomkålen i 1 cm tjocka skivor.
  3. Blanda de torra kryddorna med rivet citronskal och olja och gnid in blomkålsstekarna på båda sidorna. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 20 minuter. Vänd efter halva tiden.
  4. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen tillsammans med en buljongtärning.
  5. Gör chutneyn genom att mixa ihop 2 msk mynta, 2 msk koriander, riven vitlök, tärnad avokado, pressad lime och sirap i en mixer. Spä ev. med lite vatten till lagom konsistens. Smaka av med lite salt.
  6. Skiva lök tunt och hacka mynta och koriander. Blanda ner i quinoan tillsammans med avrunna kikärter och lite pressad citron.
  7. Servera blomkålsstekarna med quinoan, chutneyn, lite extra koriander och citronklyftor.
  8. Strö över den extra koriandern och servera med citronklyftor.