Foto av Bombay-curry från WW ViktVäktarna

Bombay-curry

12
Points®
Total tid
1 tim 50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim 30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Currygryta inspirerad från Indien! Kokosmjölk ger härlig, krämig konsistens och smak. Fanatstiskt god smaksättning med vitlök, chili, ingefära och koriander.

Ingredienser

Rapsolja

2 tsk

Lök

2 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

2 klyfta(or)

Chilipeppar

2 st, grön/gröna, gröna, färska

Ingefära

4 tsk, färsk, riven

Gurkmeja

1½ tsk

Spiskummin

1 tsk

Koriander

4 tsk, mald

Chilipulver

½ tsk

Grytbitar, nöt

500 g

Krossade tomater

1 förp

Kokosmjölk, lätt

2½ dl

Koriander

1 msk, färsk, hackad

Couscous, okokt

2 dl

Instruktioner

  1. Hetta upp olja i en stor gryta. Lägg i hackad lök och stek på medelstark värme under omrörning tills löken blivit mjuk. Tillsätt pressad vitlök, hackad chili, ingefära, gurkmeja, spiskummin, mald koriander och chilipulver. Rör om tills allting är varmt. Lägg i köttet och stek under omrörning på stark värme tills köttet är täckt med kryddblandningen och brynt runt om. Rör ner salt och tomaterna och sjud under lock i 1-1 ½ timme, eller tills köttet är mjukt. Häll i kokosmjölken och rör om. Sjud utan lock i ytterligare fem minuter eller tills såsen tjocknat något. Garnera med korianderblad. Koka couscous och servera till grytan tillsammans med sallad. Tips! Osaltade cashewnötter blir en utsökt garnering. Strö dem över curryrätten innan du serverar.