Bouillabaisse
3
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Här snackar vi smart lyxmat! En riktigt god bouillabaisse är svårslagen och i denna har vi inte tagit några genvägar och heller inte försökt korta ner ingredienslistan. Det ser ut att vara mycket att hålla ordning på, men sanningen är att det är busenkelt (men schh, berätta inte det för dina gäster!).
Ingredienser
Purjolök
1 medelstor(t)/medelstora
Vitlök
4 klyfta(or)
Fänkål
½ medelstor(t)/medelstora
Morot
2 medelstor(t)/medelstora
Olivolja
1 msk
Saffran
½ g
Cayennepeppar
1 krm
Vatten
8 dl
Krossade tomater
1 förp
Fiskfond
3 msk
Vin, vitt torrt
¾ dl
Pernod 40%
30 ml
Potatis
400 g, små
Blåmusslor i nät ca 1 kg
1 förp, avser rå vikt och ätlig del
Torsk
400 g
Skalade räkor
300 g
Pilgrimsmusslor
100 g
Apelsin
1 st, 2 tsk rivet skal
Timjan
1 msk, färsk