ViktVäktarna - Galetter med nötfärsfyllning

Galetter med nötfärsfyllning

12
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
På franskt vis fyller vi tunna bovetepannkakor med en mustig köttfärsröra och smakrik ost. Du kan byta ut bovetemjölet mot vanligt vetemjöl med fullkorn i om du vill.

Ingredienser

Bovetemjöl

3 dl

Mjölk 0,5%

6 dl

Ägg

3 st

Salt

½ tsk

Nötfärs 5%

400 g

Rapsolja

2 tsk

Lök

1 st, gul/gula

Champinjoner

250 g

Tomatpuré

1 msk

Kinesisk soja

1 tsk

Margarin flytande 80%

1 msk

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Ärtskott

2 dl

Ost riven 17%

2 dl

Instruktioner

  1. Vispa ihop mjöl med hälften av mjölken till en klumpfri smet. Tillsätt resterande mjölk, ägg och salt. Vispa ihop och låt gärna smeten vila en kort stund.
  2. Värm hälften av oljan i en panna och bryn färsen. Lägg åt sidan.
  3. Skiva svampen och bryn i resterande olja en kort stund. Sänk värmen och tillsätt löken. Låt den mjukna och bli glansig. Lägg tillbaka färsen och tillsätt tomatpuré och soja. Låt steka med en stund och smaka av med salt och peppar.
  4. Stek tunna pannkakor av smeten.
  5. Toppa pannkakorna med köttfärsröran och riven ost. Vik ihop och servera med råkostsallad.