Foto av Bufféfat med waldorfsallad från WW ViktVäktarna

Bufféfat med waldorfsallad

5
Points®
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
1 tim
Tillagningstid
15 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Låt inte ingredienslistan avskräcka dig, det här blir sagolikt gott! Perfekt för alla tillfällen där det ska bjudas på buffé.

Ingredienser

Fläskfilé

300 g, rökt

Skinka

300 g

Rostbiff

300 g

Kycklingbröstfilé

300 g, grillad

Sallad

75 g, 1 påse blandad

Oliver i saltlag

20 stor(t)/stora, gröna och svarta

Lök

1 st, röd/röda

Cocktailtomater

8 st

Rotselleri

200 g

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora

Senap (dijon)

½ msk

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Citron

½ st, 2 tsk pressad saft

Valnötter

8 halv(t)/halvor

Honungsmelon

1 st

Sharon (persimon, kaki)

3 st

Kiwi

3 st

Passionsfrukt

1 st

Vindruvor

20 st

Physalis

10 st

Vindruvor

500 g, gröna och blå

Mango

1 st

Carambola

1 st

Granatäpple

1 st

Citronmeliss

1 msk

Instruktioner

  1. Strimla sellerin och koka den några min i lättsaltat vatten. Låt den rinna av och kallna. Tärna eller strimla äpplet. Blanda yoghurt med senap och pressad citron. Smaka av med salt och peppar. Blanda det med selleri, äpple och ca 10 vindruvor. Garnera med valnötter och druvor. Lägg upp köttsorterna på fat och garnera med oliver, lök och tomater. Arrangera skalad/delad frukt på fat och garnera med citronmeliss.