ViktVäktarna - Cheesecake i glas med aprikos

Cheesecake i glas med aprikos

7
Points®
Total tid
10 min
Förberedelse
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
När du behöver en snabb och enkel dessert är denna ”no bake” cheesecake perfekt! Krispiga cantuccini varvas med aprikospuré och en vanilj- och aprikossmakande ostkräm.

Ingredienser

Aprikos

400 g, färska

Vatten

3 msk

Färskost 11%

150 g

Kvarg naturell 0,3%

150 g

Socker

1 msk

Vaniljsocker

1 tsk

Cantuccini, mandel (biscotti)

80 g

Mynta

1 msk

Instruktioner

  1. Dela aprikoserna i kvartar. Mixa hälften tillsammans med vatten till en slät puré.
  2. Vispa ihop färskost, kvarg, socker och vaniljsocker med en elvisp. Blanda ner hälften av aprikospurén och nästan alla aprikosbitar (spara några till dekoration).
  3. Krossa kakorna och fördela det mesta av smulorna i fyra glas. Ringla över det mesta av aprikospurén och fyll på med ostkrämen. Toppa med resterande aprikosbitar, kaksmulor, aprikospuré och mynta.