ViktVäktarna - Chipspanerad kyckling med honungssenapssås

Chipspanerad kyckling med honungssenapssås

6
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Försök hitta något krispigare än kyckling panerad med tortillachips! Vi har inte kunnat i alla fall, men har heller inte försökt. Det finns nämligen ingen anledning att söka sig vidare från detta recept. Det är helt enkelt den godaste kyckling du kan äta. Var så god!

Ingredienser

Tortillachips

90 g

Vitlökspulver

¾ tsk

Spiskummin

½ tsk

Kycklingbröstfilé

500 g

Ägg

1 st

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Senap

1 msk

Honung

2 tsk

Cayennepeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220°.
  2. Krossa chipsen i en matberedare, eller lägg dem i en påse och banka med en kavel, tills det blir små smulor. Lägg i en djup tallrik och blanda med vitlökspulver och spiskummin.
  3. Skiva kycklingfilé så att du får totalt 8 bitar.
  4. Vispa upp ägget i en skål och lägg ner kycklingbitarna så att de täcks av ägget. Ta sedan upp och låt dem droppa av. Vänd kycklingbitarna i chipssmulorna och lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen tills de är genomstekta, ca 15 minuter.
  5. Blanda under tiden ihop yoghurt, senap, honung och cayenne.
  6. Servera kycklingen med såsen.