Foto av Citron- och vitlöksdoftande köttbullar i tomatsås från WW ViktVäktarna

Citron- och vitlöksdoftande köttbullar i tomatsås

8
7
4
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 35 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Här snackar vi lyxiga köttbullar! Smaksatta med citron och vitlök och sedan tillagade i en mustig tomatsås i ugnen och serverade med pasta och parmesan. Så bjud hem dina föräldrar, barn, grannar eller vänner och låt dem smaka hur gott "ViktVäktarmat" kan smaka!

Ingredienser

Nötfärs 5%

400 g

Ägg

1 st

Havregryn

¾ dl

Vatten

1½ dl

Persilja

1½ dl, finhackad

Citron

½ st

Vitlök

2 klyfta(or)

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Olivolja

1 tsk

Tomater, hela konserverade

2 förp

Basilika

½ msk, torkad

Socker

1 tsk

Pasta 100% fullkorn, kokt (typ spaghetti)

250 g

Parmesanost riven

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop färs, ägg, havregryn, vatten, salt, peppar, persilja, rivet citronskal och pressad vitlök. Låt svälla ca 10 minuter.
  3. Finhacka lök, vitlök och chili till tomatsåsen. Värm olja i en kastrull och stek löken mjuk, ca 10 minuter. Blanda ner vitlök och chili och låt steka med en stund. Blanda ner tomater, basilika och socker och låt sjuda med locket på glänt ca 20 minuter. Mixa slät med stavmixer och smaka ev. av med lite salt.
  4. Forma köttbullar och lägg i en ugnsfast form. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter, tills de fått lite färg. Häll över tomatsåsen och sänk ugnstemperaturen till 100°. Tillaga ytterligare 15 minuter.
  5. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  6. Servera köttbullarna med pasta och parmesan.

Anteckning

Det är också gott att blanda pastan med sås och köttbullar. Toppa gärna med extra persilja, citron och vitlök. Och vill du spara tid, använd en färdigköpt pastasås och gör köttbullarna kvällen innan.