Foto av Citrondoftande grön pasta från WW ViktVäktarna

Citrondoftande grön pasta

12
11
11
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En vårig pastarätt med massa grönt, en frisk smak av citron och toppad med parmesan som en pastarätt bör vara.

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

400 g, orecchiette

Edamamebönor, kokta

100 g

Haricots verts

100 g

Broccoli

2 stånd

Salladslök

4 st

Olivolja

1 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

1 st

Bladpersilja

3 msk, hackad

Parmesanost

3 msk

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Koka upp edamamebönor i saltat vatten tillsammans med haricots verts. Häll av vattnet.
  3. Skär broccoli i mindre bitar. Strimla salladslök. Värm olja i en stekpanna. Fräs broccoli så att den får lite färg.
  4. Lägg i salladslök, edamame och haricots verts i pannan. Pressa i vitlök. Riv över citronskal och blanda runt tillsammans med bladpersilja.
  5. Blanda i pastan, smaka av med salt och peppar. Strö över parmesan och servera.