Foto av Citronmarinerad kyckling med pasta från WW ViktVäktarna

Citronmarinerad kyckling med pasta

10
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling med smak av citron i en krämig sås smakar fräscht tillsammans med pasta. Servera gärna med en grönsallad till!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Olivolja

2 msk

Citron

1 st

Salt

1 tsk

Svartpeppar

2 krm

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Champinjoner

250 g

Kycklingbuljong

2 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Persilja

2 msk

Instruktioner

  1. Skär kyckling i mindre bitar.
  2. Blanda ihop olja, saft från ½ citron, salt och peppar till en marinad och häll över i en plastpåse. Lägg ner kycklingfiléerna. Förslut påsen och skaka runt, låt dem marinera ett par timmar, eller över dagen, i kylen.
  3. Skiva svamp.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  5. Hetta upp en panna och bryn kycklingbitarna i sin marinad. Tillsätt svamp och låt steka med till kycklingen är genomstekt och svampen fått färg. Tillsätt buljong och matlagningsbas och låt sjuda några minuter. Smaka av med pressad citron.
  6. Servera med pasta och toppa med persilja.