Foto av Curryköttfärssås med äppeltärningar från WW ViktVäktarna

Curryköttfärssås med äppeltärningar

12
12
12
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Här kommer en utmanare till familjefavoriten spaghetti och köttfärssås, med en lite annan smakbild.

Ingredienser

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Äpple

1 st

Rapsolja

2 tsk

Tomatpuré

2 msk

Curry

1 msk

Kalkonfärs 10%

500 g

Tomater, krossade

1 förp

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Ruccola

70 g

Instruktioner

  1. Strimla purjo och tärna äpple.
  2. Värm 1 tsk olja i en panna och fräs purjo med tomatpuré och curry några minuter tills det mjuknar. Vänd ner äppeltärningarna.
  3. Stek köttfärsen smulig i resterande olja i en annan panna. Blanda med purjofräset och tillsätt krossade tomater. Låt sjuda utan lock 15-20 minuter.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  5. Blanda ner matlagningsbas i köttfärsen, låt bli varmt och smaka av med salt och peppar. Servera med pasta och sallad.