Foto av Enchiladas med bönor och grillad paprika från WW ViktVäktarna

Enchiladas med bönor och grillad paprika

11
Point(s)
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Enchiladas med en vegetarisk fyllning på bönor, grillad paprika, majs och valnötter serverade med en salsa på avokado, tomat, lök, chili och lime är bara så otroligt gott!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Grillad paprika i lag (utan olja)

4 st

Valnötter

1 dl

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

3 klyfta(or)

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Majs

3 dl

Spiskummin

2 tsk

Oregano

2 tsk

Socker

½ tsk

Chilisås, tomat

1 dl

Vatten

1 dl

Chipotlepasta

1 msk, 1-2 msk

Tortillabröd

4 medelstor(t)/medelstora

Ost riven 17%

2 dl

Lime

1 st

Cocktailtomater

100 g

Avokado

1 liten(t)/små

Lök

½ st, röd/röda

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Finhacka gul lök, paprika och nötter.
  3. Värm olja i en panna och fräs löken tills den mjuknat. Finhacka under tiden 2 vitlöksklyftor och halva chilin och låt steka med under omrörning en kort stund. Tillsätt sedan sköljda och avrunna bönor, majs, paprika, nötter, kryddor och socker. Låt steka ihop en stund och smaka av med salt.
  4. Blanda ihop chilisås, vatten, chipotlepasta och 1 finriven vitlöksklyfta i en kastrull. Koka upp och smaka av med en nypa salt.
  5. Fyll tortillas med bön- och paprikaröran, rulla ihop och lägg i en ugnsfast form. Häll såsen över och strö över riven ost. Sätt in i ugnen tills osten fått fin färg, ca 10 minuter.
  6. Klyfta tomat, tärna avokado och finhacka lök och resterande chili. Blanda ihop med pressad lime och servera med enchiladas.