ViktVäktarna - Färsfyllda auberginerullar i tomatsås

Färsfyllda auberginerullar i tomatsås

7
Points®
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillad aubergine fylld med färs och sedan bakad i ugn tillsammans med en smakrik tomatsås och salladsost. Serveras med en matig bönsallad. Det tar lite tid, det är lite pilligt, men det är 100% värt det!

Ingredienser

Nötfärs 5%

400 g

Ägg

1 st

Salt

½ tsk

Peppar

1 krm

Oregano

1 kruka(or)

Aubergine

2 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, gul/gula, liten

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

1 tsk

Krossade tomater

2 förp

Honung

½ tsk

Chili flakes

½ tsk

Salladsost (feta) 10%

150 g

Haricots verts

500 g

Citron

½ st

Olivolja

2 tsk

Salladskrydda

½ tsk

Spenat, färsk

65 g

Pumpakärnor

2 msk

Instruktioner

  1. Blanda färs, ägg, salt, peppar och hackad oregano (spara lite till garnering).
  2. Skär aubergine på längden i knappt ½ cm-tjocka skivor. Grilla dem mjuka i en torr grillpanna eller ånga dem i ett durkslag under lock ca 5 minuter tills de mjuknar.
  3. Fördela färs på aubergineskivorna och rulla ihop dem. Lägg över i en ugnsfast form. Blir det aubergineskivor över så rulla ihop dem och lägg ner i formen mellan eller runtom rullarna.
  4. Skala och finhacka lök.
  5. Värm olja i en kastrull och fräs löken tills den mjuknar. Tillsätt krossade tomater och låt sjuda en stund. Smaka av med salt, peppar, honung och chili flakes.
  6. Häll såsen över auberginerullarna, smula över salladsost och tillaga i ugnen ca 30 minuter. Kontrollera att färsen är klar i mitten.
  7. Förväll bönorna i lättsaltat kokande vatten. Vänd samman med rivet skal och pressad saft från citron, olja, salladskrydda och spenat.
  8. Servera bönsalladen med auberginerullarna och toppa med pumpakärnor och oregano.

Anteckning

Quinoa eller bulgur kan passa till, men är inte nödvändigt då den stora mängden grönsaker i rätten mättar fint!