Färsfyllda auberginerullar i tomatsås
7
Points®
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillad aubergine fylld med färs och sedan bakad i ugn tillsammans med en smakrik tomatsås och salladsost. Serveras med en matig bönsallad. Det tar lite tid, det är lite pilligt, men det är 100% värt det!
Ingredienser
Nötfärs 5%
400 g
Ägg
1 st
Salt
½ tsk
Peppar
1 krm
Oregano
1 kruka(or)
Aubergine
2 medelstor(t)/medelstora
Lök
1 st, gul/gula, liten
Vitlök
2 klyfta(or)
Olivolja
1 tsk
Krossade tomater
2 förp
Honung
½ tsk
Chili flakes
½ tsk
Salladsost (feta) 10%
150 g
Haricots verts
500 g
Citron
½ st
Olivolja
2 tsk
Salladskrydda
½ tsk
Spenat, färsk
65 g
Pumpakärnor
2 msk