Foto av Färsfyllda tomater med bulgur från WW ViktVäktarna

Färsfyllda tomater med bulgur

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Använd tomaten som en liten "gryta" där färsen kan suga åt sig smakerna. Servera ihop med bulgur och yoghurtsås.

Ingredienser

Bulgur, okokt

½ dl

Tomat

2 st

Skinkfärs 10%

90 g

Rapsolja

½ tsk

Chilipeppar

½ st, röd/röda, finhackad

Currypasta

1 tsk

Paprika

½ st

Yoghurt naturell 0,5%

3 msk

Lök

¼ st, röd/röda

Instruktioner

  1. Tillaga bulgur enl. förp. Skär av ett "lock" på tomaterna och gröp ur dem. Stek färsen smulig i olja, tillsätt chili och currypasta. Låt det puttra en stund. Fyll tomaterna med färsen och gratinera i ugn 200° ca 15 minuter. Blanda yoghurten med finhackad lök, krydda med salt och peppar. Blanda bulgur med tärnad paprika. Servera det till tomaterna och sås.