Foto av Färsgryta med ris från WW ViktVäktarna

Färsgryta med ris

14
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mustig färsgryta med friska smaker av bland annat ingefära och äpple. Vill du ha lite mer hetta i grytan justerar du bara upp chilimängden.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Chilipeppar

½ st, röd/röda, ½-1 st

Champinjoner

7 st

Rapsolja

1 msk

Nötfärs 10%

500 g

Sugar snaps

200 g

Japansk soja

5 msk, japansk

Honung, flytande

1 msk

Matlagningsvin

1 dl, vitt

Vatten

1 dl

Ingefära

3 cm, färsk

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Broccoli

1 stånd

Instruktioner

  1. Koka ris.
  2. Ansa och koka broccoli. Strimla purjo och chili, dela svampen i kvartar.
  3. Hetta upp olja i en gryta och stek purjo, chili och svamp. Tillsätt färs och fräs den smulig.
  4. Lägg i sugarsnaps, soja, honung, vin, vatten, riven ingefära och rivet äpple. Krydda med salt och peppar. Låt det småkoka ca 10 min.
  5. Servera med ris och broccoli.