ViktVäktarna - Färskostfyllda minifrallor

Färskostfyllda minifrallor

1
Points® value
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
18
Svårighetsgrad
Medel
Dessa gulliga små färskostfyllda frallor bara måste du testa! De är perfekta till vilken buffé som helst, men funkar lika bra som tillbehör till middagen.

Ingredienser

Vetemjöl

1¾ dl

Bakpulver

½ tsk

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Färskost 11%

9 msk

Ägg

1 st

Vallmofrön

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop mjöl, bakpulver och yoghurt. Knåda degen ett par minuter tills den är smidig. Är den för kletig, ta lite mer mjöl och är den för torr, ta lite mer yoghurt.
  3. Rulla ut en längd som du sedan delar i 18 bitar. Rulla varje bit till en boll och platta sedan ut den. Fyll varje platta med ½ msk färskost och förslut degen så att det blir en liten boll. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Vispa upp ägget och pensla bollarna. Strö över vallmo och sätt in i ugnen tills de är gyllene, 18-20 minuter.