Foto av Färsspett i pitabröd från WW ViktVäktarna

Färsspett i pitabröd

15
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smakrika färsspett serverade i pitabröd med en god lök- och gurksås.

Ingredienser

Lammfärs 20%

400 g

Paprika

1 st, grön

Basilika

2 msk, färsk, gärna thaibasilika

Chilipeppar

2 krm

Spiskummin

2 krm

Citronpeppar

½ tsk

Gurka

½ st

Yoghurt naturell 0,5%

2 dl

Vitlök

2 klyfta(or)

Pitabröd

4 st, à 65 g

Lök

1 st, röd/röda

Ruccola

70 g

Cocktailtomater

½ ask(ar)

Instruktioner

  1. Lägg spetten i blöt ca 20 min. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda färs med hackad paprika, basilika, chilipeppar, spiskummin, citronpeppar och salt. Forma till 8 avlånga ”korvar”. Trä upp på spett. Tillaga färsspetten i ugn ca 10 minuter.
  3. Riv gurkan och lägg på ett fat. Salta rejält och låt stå en stund. Krama ur vätskan, och blanda den rivna gurkan med matyoghurt och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera färsspetten i pitabröd tillsammans med ruccola, tomater, rödlök och vitlökssåsen.
  5. Tips! Det går lika bra att forma färsen till biffar och steka på spisen utan att trä upp dem på spett.