Foto av Filéspett med bönsallad från WW ViktVäktarna

Filéspett med bönsallad

6
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Gott att grilla är lamm, men du kan lika gärna byta ut det mot kyckling eller något annat favoritkött.Den härliga röran passar till det mesta.

Ingredienser

Lammfilé

300 g

Schalottenlök

1 st

Paprika

2 st, gul och röd

Zucchini (squash)

½ medelstor(t)/medelstora

Cocktailtomater

8 st

Chilisås, tomat

1 msk

Japansk soja

1 msk

Citron

1 st, 2 msk pressad saft

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Vita bönor, konserv

200 g

Lök

½ medelstor(t)/medelstora, röd

Haricots verts

150 g

Salladsost (feta) 10%

50 g

Rapsolja

1 tsk

Rödvinsvinäger

1 tsk

Instruktioner

  1. Dela filén i mindre bitar. Blanda samman marinaden och lägg i filébitarna och rör om. Låt det marinera minst 30 min. Dela lök och paprika i mindre bitar och skär squash i skivor. Varva kött och grönsakerna på blötlagda träspett. Grilla spetten runt om ca 10-12 min. Skölj bönorna, lägg på ett fat, fyll på med strimlad lök, haricots verts och tärnad ost. Krydda med svartpeppar, droppa över olja och vinäger. Servera salladen till filéspetten.