Foto av Fin kalkonmiddag från WW ViktVäktarna

Fin kalkonmiddag

11
Points®
Total tid
1 tim 40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Avancerat
Festmiddag med hel kalkon är enkelt att göra men tar lite extra tid i ugnen. Underbart saftig blir denna kalkonstek, det är bara att njuta!

Ingredienser

Kalkonkött utan skinn

700 g

Potatis

8 st

Morot

200 g

Palsternacka

100 g

Lök

1 st, gul/gula

Vatten

5 dl

Köttbuljongtärning

1 st

Brysselkål

200 g

Vetemjöl

2 msk

Mjölk 0,5%

2 dl

Japansk soja

1 tsk

Gelé

3 msk, vinbär

Instruktioner

  1. Lägg morötter, palsternacka och grovhackad lök i en långpanna. Lägg den hela kalkonen över på ett galler. Krydda den väl med salt och peppar. Koka samman buljongtärning med vatten och häll i långpannan. Stick in en termometer i den tjockaste delen av steken. Stek i nedre delen av ugnen till ca 72 grader (ca 1 1/2 timme beroende på storlek). Skala och koka potatis i lättsaltat vatten så att den är klar samtidigt som steken. Koka även brysselkålen mjuk. Ta ut kalkonen och linda in den i folie. Ta vara på buljongen och späd med mjölk till ca 4 dl. Blanda vetemjöl med buljong/mjölken och koka upp under omrörning. Låt alltsammans sjuda ihop ett par min. Smaksätt med salt, vitpeppar och soja. Strö över hackad persilja Servera med vinbärsgelé.