ViktVäktarna - Fiskbiffar med rostad senapspotatis och sötsyrlig kålsallad

Fiskbiffar med rostad senapspotatis och sötsyrlig kålsallad

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fisk är både gott och bra på alla sätt, men många av oss är lite dåliga på att variera oss när det gäller just fisk. Så nästa gång du är sugen på något fiskigt, testa dessa krispiga pankopanerade lax- och koljabiffar tillsammans med rostad potatis med en senapsvinägrett och en sötsyrlig rödkål- och spenatsallad. Du kommer inte ångra dig!

Ingredienser

Kolja

350 g

Lax

50 g

Ägg

1 st

Mjölk 0,5%

¾ dl

Dill

2 msk, torkad

Salt

1 tsk

Chilipulver

1 tsk

Potatis

800 g

Solrosolja

1 msk

Rödkål, färsk

200 g

Salladslök

1 st

Spenat, färsk

70 g

Citron

½ st

Honung, flytande

1 msk

Rapsolja

1 tsk

Panko ströbröd

1 dl

Margarin flytande 80%

1 msk

Vatten

1 msk

Senap (dijon)

2 tsk

Salt

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg fisken i en matberedare och kör till en färs. Tillsätt ägg, mjölk, dill, salt och chilipulver. Mixa tills allt blandats. Sätt in i kylen under tiden du förbereder potatis och kål.
  3. Halvera potatis och blanda med hälften av solrosoljan. Sätt in i ugnen tills de fått färg och blivit mjuka, ca 20 minuter.
  4. Strimla kål och salladslök. Lägg i en skål tillsammans med spenat.
  5. Blanda rivet skal och pressad saft från citron med honung och rapsolja. Häll dressingen över kålen och spenaten. Massera in lätt.
  6. Forma fiskfärsen till 4 biffar och vänd i panko. Värm margarin i en panna och stek fiskbiffarna tills de fått fin färg och är genomstekta.
  7. Vispa ihop resterande solrosolja, vatten, dijon och salt. Lägg den färdiga varma potatisen i en skål, häll över senapsvinägretten och vänd runt.
  8. Servera fiskbiffarna med senapspotatisen och kålsalladen.