Foto av Fiskgratäng med röd pesto från WW ViktVäktarna

Fiskgratäng med röd pesto

12
11
5
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Superenkel fiskgratäng med smak av tomatpesto, funkar bra till både vardag och fest!

Ingredienser

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Pesto

4 msk, tomatpesto

Torsk

500 g

Sallad

2 dl

Potatis

1 kg

Mjölk 0,5%

1 dl

Margarin flytande 80%

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och koka potatis. Häll av vattnet och stöt eller vispa potatisen tillsammans med mjölk och margarin till ett mos. Smaka av med salt och peppar.
  3. Häll grädde i en kastrull, blanda ner buljongtärning och pesto och låt sjuda en kort stund. Smaka av med salt och peppar. Häll över fisken och ställ in i ugnen ca 20 min eller tills fisken är klar.
  4. Servera med sallad.