Foto av Fiskgratäng med salladsost och soltorkade tomater från WW ViktVäktarna

Fiskgratäng med salladsost och soltorkade tomater

11
10
6
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Soltorkade tomater i kombination med salladsost är himmelskt! Här tillsammans med dragon i en riktig favoritgratäng. Funkar precis lika bra till vardag som till fest.

Ingredienser

Torsk

500 g

Salladsost (feta) 10%

100 g

Fraiche 5%

2 dl

Soltorkade tomater i olja, avrunna

6 st

Salt

1 tsk

Svartpeppar

1 krm

Dragon

2 tsk, torkad

Sesamfrön

1 msk

Potatis

800 g

Mjölk 0,5%

1 dl

Margarin flytande 80%

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och koka potatis. Lägg fisk i en ugnsfast form och tillaga i ugnen ca 10 minuter. Bryt salladsosten i mindre bitar och blanda med fraiche och finhackade soltorkade tomater. Salta, peppra och krydda med dragon. Mosa potatisen och blanda med mjölk och margarin till mos. Smaka av med salt och peppar. Häll av vätskan som fisken ev släppt under tillagningen. Lägg moset i formen runt fisken och häll ost- och tomatröran över fisken. Strö över sesamfrön och baka klart gratängen i ugnen ca 10 min eller tills fin färg.

Anteckning

Smaksätt tomat- och oströran med en skvätt balsamvinäger.