ViktVäktarna - Flädermousse med jordgubbar

Flädermousse med jordgubbar

4
Points®
Total tid
2 tim 20 min
Förberedelse
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ingen dessert smakar mer sommar än denna, det vågar vi lova! En fluffig och sötsyrlig flädermousse toppad med jordgubbar och mynta.

Ingredienser

Gelatinblad

2 st

Ägg

2 st

Saft (koncentrerad)

1 dl, fläder

Grekisk yoghurt 0%

1½ dl

Jordgubbar

4 dl

Mynta

2 msk

Instruktioner

  1. Lägg gelatinblad i kallt vatten.
  2. Separera äggen och lägg gulor och vitor i varsin bunke. Vispa vitorna till ett fast skum. Vispa sedan gulorna pösigt.
  3. Koka upp flädersaften i en kastrull. Ta från värmen och lägg ner gelatinbladen. Blanda runt tills de lösts upp. Låt svalna något.
  4. Blanda yoghurt, äggulor och saft och vänd sedan försiktigt ned äggvitorna. Häll upp i små glas eller skålar och låt stå i kylen minst 2 timmar.
  5. Dela jordgubbar i klyftor och blanda med finhackad mynta. Toppa moussen med bären och servera.