Foto av Flankstek med grillad potatis och picklad rödlök från WW ViktVäktarna

Flankstek med grillad potatis och picklad rödlök

13
13
8
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Flankstek går utmärkt att grilla. Här är det kryddat med ingefära och rökt paprikapulver för att få en riktig BBQ-smak. Serveras med grillad potatis, picklad rödlök och vitlökssås. Yummie!

Ingredienser

Flankstek

600 g

Paprikapulver

1 msk, smoked

Ingefära

2 tsk, malen

Salt

1 tsk

Vitpeppar

2 krm

Potatis

800 g

Rapsolja

2 tsk

Grekisk yoghurt 10%

2 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Honung, flytande

1 tsk

Lök

2 st, röd/röda, 1 dl ättika 12%, 2 dl socker, 3 dl vatten

Instruktioner

  1. Börja med den picklade rödlöken. Blanda ihop ättika, socker och vatten så att sockret löser sig. Skala och skär löken tunt. Lägg ner löken i lagen och låt den dra.
  2. Blanda paprikapulver, ingefära, salt och peppar och massera in i köttet. Låt det vila en stund.
  3. Halvera potatis och koka i lättsaltat vatten tills de nästan är klara.
  4. Pressa vitlök och blanda med yoghurt och honung, smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg köttet på grillen och grilla till fin färg. Köttet är klart när innertemperaturen är 54-58°. Det ska absolut inte genomstekas eftersom det blir torrt och segt. Låt köttet vila i 5-10 minuter. Skiva upp tvärs över fibrerna.
  6. Pensla potatis med olja och lägg på grillen tillsammans med köttet de sista minuterna av grillningen.
  7. Servera köttet med grillad potatis, sås och picklad rödlök.