Foto av Fläskfilé i senap- och dragonsås från WW ViktVäktarna

Fläskfilé i senap- och dragonsås

10
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Smakrik pastarätt med fläskfilé i ljuvlig senap- och dragonsås. Pasta passar bra till.

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

4 dl

Fläskfilé

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Köttbuljongtärning

1 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Vatten

2 dl

Japansk soja

2 tsk, kinesisk

Senap (dijon)

2 tsk, 2-3 tsk

Dragon

2 msk, färsk, hackad

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Oliver i saltlag

12 liten(t)/små, gröna

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skiva filén och stek i margarin runt om tills den fått fin färg. Lägg i buljongtärning, slå i grädde och vatten och låt koka upp. Tillsätt soja, senap och dragon och låt puttra ca 10 min.
  3. Strö över redning för att reda såsen till lagom tjocklek. Smaka ev av med salt och peppar. Strö över skivade oliver.
  4. Servera med pasta och sallad.
  5. Tips! Både senap och dragon är distinkta i sin smak, och anpassa därför mängden utifrån era egna önskemål. Smaka av såsen med en knivsudd varje gång, det räcker för att känna smak!