Foto av Fläskfilé med medelhavsbönor från WW ViktVäktarna

Fläskfilé med medelhavsbönor

8
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fläskfilé serverat med bönor och timjan i en härlig tomatsås.

Ingredienser

Lök

1 st, röd/röda

Vitlök

1 klyfta(or)

Timjan

1 msk, 2 kvistar

Vatten

3 msk

Tomatpuré

2 msk

Krossade tomater

1 förp

Vita bönor, konserv

2 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Fläskfilé

500 g

Pasta okokt (typ penne)

6 dl

Rosmarin

1 msk, 2 kvistar

Rapsolja

2 tsk

Balsamvinäger

1 tsk

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken. Låt den fräsa i vatten i en gryta tillsammans med timjan och pressad vitlök. Rör ner tomatpuré och tillsätt krossade tomater, koka upp. Skölj bönorna och låt de rinna av. Lägg bönorna i tomatsåsen och hetta upp. Koka pastan. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn fläskfilén runt om. Krydda med salt och peppar. Lägg i rosmarinkvistarna och stek på låg värme ca 15-20 minuter. Ta bort timjankvistarna från tomatsåsen. Smaka av såsen med vinäger, salt och peppar. Ta upp och skiva filén. Servera med pasta och tomatsåsen.