Fläskfilégryta med äpple, bönor och krutonger
10
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mustig gryta med fläskfilé, bönor, äpple, lök och örter. Toppad med krutonger som, likt en fransk löksoppa, får blir krispiga i ugnen. Serveras med potatismos.
Ingredienser
Potatis
800 g
Fläskfilé
500 g
Lök
5 liten(t)/små, steklök
Äpple
3 medelstor(t)/medelstora
Vitlök
2 klyfta(or)
Olivolja
1 msk
Vetemjöl
1 msk
Vatten
5 dl
Kycklingbuljongtärning
1 st
Vita bönor, konserv
1 burk(ar), avrunnen/avrunnet, små
Rosmarin
2 stjälk(ar)
Salvia
1 msk, hackad
Bröd ljust/vitt, typ lantbröd
2 skiva(or), gärna surdeg
Mjölk 0,5%
1 dl