ViktVäktarna - Fläskkotlett med rostade betor, potatis och dragonsås

Fläskkotlett med rostade betor, potatis och dragonsås

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fläskkotlett serverad med rostade gulbetor och potatis och en dragonsås som bara är helt ljuvligt god! Vardagslyx på hög nivå.

Ingredienser

Potatis

500 g

Gulbeta

500 g

Olivolja

1 tsk

Schalottenlök

1 st

Margarin flytande 80%

2 tsk

Vatten

½ dl

Köttbuljongtärning

½ st

Senap (dijon)

1 msk

Dragon

1 msk, torkad

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Fläskkotlett, fett bortskuret

600 g

Ruccola

65 g

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala rotfrukter och klyfta betor och potatis. Lägg över i en ugnsform och blanda med olja och salt och sätt in i ugnen ca 30 minuter. Ta ut och rör med jämna mellanrum.
  3. Hacka schalottenlök.
  4. Värm 1 tsk margarin i en kastrull och fräs löken mjuk. Häll på vatten och lös upp buljongtärningen. Tillsätt sedan senap, dragon och matlagningsbas. Låt puttra på svag värme. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva köttet och bryn i 1 tsk margarin, krydda med salt och peppar. Lägg över i såsen och låt sjuda tills de är klara, ca 7 minuter.
  6. Servera köttet med rotfrukter, såsen och ruccola och toppa med persilja.