ViktVäktarna - Fläskkotletter med krämig purjo

Fläskkotletter med krämig purjo

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fläskkotletter serverade med kokt potatis och krämig purjolök smaksatt med två sorters senap, citron och persilja - helt ljuvligt!

Ingredienser

Färskpotatis

800 g

Purjolök

2 medelstor(t)/medelstora

Bladpersilja

1 knippe(n)

Rapsolja

1 msk

Fläskkotlett, fett bortskuret

500 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Senap

1 msk, grovkornig

Senap (dijon)

2 tsk

Fraiche 5%

2 dl

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Koka potatis.
  2. Strimla purjo och hacka persilja.
  3. Värm hälften av oljan i en panna och stek köttet tills det är genomstekt och fått fin färg. Salta och peppra.
  4. Värm resterande olja i en annan panna och stek purjolöken ca 5 minuter. Pressa ner vitlök och blanda ner senap, fraiche och rivet citronskal. Sjud en kort stund och smaka av med salt, peppar och persilja.
  5. Servera köttet med potatis och purjolöken. Toppa med lite mer persilja och servera med citronklyftor.