ViktVäktarna - Glöggpocherade päron med mandelspån

Glöggpocherade päron med vispad crème fraiche

8
Points®
Total tid
4 tim 35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att låta päron pochera i glögg och apelsin ger så mycket julkänsla att man nästan smäller av! Toppade med en klick crème fraiche och rostade mandelspån är de ett perfekt sätt att avsluta ett gott julbord på.

Ingredienser

Glögg vin 10%

4 dl

Vatten

1½ dl

Apelsin

½ st

Päron

4 st

Majsstärkelse (redning)

2 tsk

Mandelspån

4 msk

Crème fraiche, lätt 15%

4 msk

Instruktioner

  1. Koka upp glögg, vatten och pressad apelsinsaft i en kastrull. Sänk värmen när det kokat upp.
  2. Halvera päron och ta bort kärnhuset med en tesked. Lägg över i kastrullen med glögg och låt sjuda tills de mjuknat, ca 10 minuter. Ta från värmen och låt päronen svalna i vätskan, minst 4 timmar i rumstemperatur eller över natten i kylskåp.
  3. Lyft upp päronen på en tallrik.
  4. Koka upp glöggen på nytt, tillsätt majsstärkelse och låt sjuda tills den tjocknat något.
  5. Rosta mandelspån i en torr panna tills de fått fin färg.
  6. Lägg upp päron på serveringsfat, häll på såsen, toppa med en klick fraiche och mandelspån.