Foto av Gnocchi med bönor och ruccolapesto från WW ViktVäktarna

Gnocchi med bönor och ruccolapesto

7
Point(s)
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Färdig potatisgnocchi är en riktig vardagsräddare! Och godast blir den om den steks istället för att kokas, då blir den krispig på utsidan och alldeles mjuk på insidan. Här serveras den med stekta grönsaker, ärter och bönor. Och inte minst en krämig ruccola- och persiljepesto med färskost. Snabbt, lätt och väldigt gott!

Ingredienser

Broccoli

1 stånd

Salladslök

2 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Potatisgnocchi

500 g

Gröna ärter

4 dl, tinade

Vita bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet, eller blandade

Ruccola

2 dl

Bladpersilja

1 dl

Valnötter

8 halv(t)/halvor

Färskost 11%

1 msk

Vatten

1 msk

Olivolja

1 tsk

Instruktioner

  1. Mixa ruccola, persilja, nötter, färskost och vatten i en mixer eller med stavmixer. Blanda ner 1 tsk olja och smaka av med salt och peppar. Tillsätt mer vatten om du vill ha den lite lösare.
  2. Dela broccoli i små buketter, skiva upp stammen och skiva salladslök och vitlök.
  3. Värm 2 tsk olja och fräs grönsakerna en kort stund. Blanda ner gnocchin och låt den steka med tills den mjukat och fått färg. Blanda slutligen ner ärter och sköljda och avrunna bönor. Låt allt bli varmt och ringla över pesto.