ViktVäktarna - Gnocchi med svamp, linser och rostad pumpa

Gnocchi med svamp, linser och rostad pumpa

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Potatisgnocchi i en krämig panna med linser och svamp. Toppad med ruccola och parmesan och serverad med rostade pumpaklyftor.

Ingredienser

Butternutpumpa

1 st

Gröna torra linser

2 dl

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Champinjoner

250 g

Olivolja

2 tsk

Potatisgnocchi

500 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Timjan

1 tsk, torkad

Balsamvinäger

2 tsk, ljus

Ruccola

70 g

Parmesanost

4 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 190°.
  2. Skär bort skal och gröp ur kärnhuset på pumpan. Skär den i 2 cm tjocka klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills de är dem gyllene och mjuka, ca 20-25 minuter.
  3. Koka linser enligt anvisning på förpackningen.
  4. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva svamp.
  5. Värm olja i en stor panna och fräs gnocchi, lök och svamp. Vänd ner linser, matlagningsbas och timjan. Låt sjuda en stund.
  6. Smaka av med salt, peppar och balsamvinäger. Servera med pumpa och ruccola och riv över ost.