Foto av Grillad lammfilé och potatisspett från WW ViktVäktarna

Grillad lammfilé och potatisspett

11
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Med doft av timjan kan du njuta denna saftiga grillade lammfilé. Med små söta kokta färskpotatisar trädda på spett blir det en riktig festmiddag!

Ingredienser

Rapsolja

2 tsk

Japansk soja

2 tsk, kinesisk

Timjan

½ msk

Lammfilé

125 g

Potatis

250 g

Parmesanost

1 msk

Instruktioner

  1. Blanda samman 1 tsk olja, 2 tsk soja, timjan, salt och peppar till en marinad. Lägg i filén och låt den marinera minst 30 minuter, vänd några gånger under tiden.
  2. Trä upp kokt färskpotatis på grillspett, pensla med olja och strö på lite flingsalt.
  3. Grilla filén och potatisspett.
  4. Blanda parmesanost och hackad timjan, strö det över potatisen när de är färdiga. Servera med sallad.