Foto av Grillad lax med grönsaksgryn från WW ViktVäktarna

Grillad lax med grönsaksgryn

4
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillad lax och bulgur med ugnsrostade grönsaker. En läcker och färgrik rätt med härlig smak av lax, paprika, zucchini och rödlök.

Ingredienser

Lax

600 g

Bulgur, okokt

2 dl

Paprika

2 st, röd/gul

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, röd/röda

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

2 tsk

Citron

1 st

Örtkryddor

2 msk, färska t ex oregano, basilika

Instruktioner

  1. Koka bulgur, låt den sedan rinna av ordentligt. Skär alla grönsaker i ca 5*5 mm kuber, lägg dem i en bunke och smaksätt med olja, salt och peppar. Lägg grönsakstärningarna på en ugnsplåt och ställ in i ugn, 220-250°. Rosta grönsakerna, vänd runt några gånger så de får fin färg. När de blivit krispiga så ta ut dem och blanda dem med bulgur och hackade örter, smaka av med salt och peppar. Grilla under tiden laxen i ugn eller på grillpanna. Servera laxen tillsammans med bulgur och citron. Tips – Vill du ha sås till rätten så smaksätt fraiche med din favoritkrydda. Det går bra att ta vilka gryn som helst, välj din favorit.