Foto av Grillad svärdfisk med jordnötsris och melonsalsa från WW ViktVäktarna

Grillad svärdfisk med jordnötsris och melonsalsa

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Svärdfisk är, med sitt fasta kött, en favorit på grillen. Men självklart går det bra att byta mot någon annan grillvänlig fisk, t ex lax eller tonfisk. Kolla gärna WWF:s fiskguide för att hitta rätt i fiskdisken.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Jordnötter, salta

¾ dl, ej saltade

Vattenmelon

½ st

Koriander

10 g, 1/2 knippe

Lime

2 st

Svärdfisk

600 g

Olivolja

1 msk

Ananas

1 st

Sallad

4 dl

Vindruvor

100 g

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Hacka jordnötterna och blanda i. Skär melon i bitar. Lägg i en skål och blanda med koriander. Pressa över saften från lime. Gnid in fisken med olja. Krydda med salt och peppar. Grilla fisken ett par minuter per sida. Var försiktigt så att den inte grillas för hårt för då blir den torr. Skär ananas i bitar och lägg på grillen. Lägg salladen i en skål. Dela vindruvorna på hälften och blanda i. Servera fisken med grillad ananas, ris, melonsalsa, sallad och klyftor av lime.