Foto av Gryta med gröna bönor och päron från WW ViktVäktarna

Gryta med gröna bönor och päron

7
Points®
Total tid
1 tim 55 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim 35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härlig gryta smaksatt med päron och kyndel. Hittar du inte kyndel i din butik fungerar det fint att ersätta den med timjan.

Ingredienser

Lök

2 medelstor(t)/medelstora

Fransyska, nöt

600 g

Rapsolja

2 tsk

Vatten

8 dl

Potatis

600 g

Gröna bönor

800 g

Kyndel

1 tsk

Päron

2 st

Instruktioner

  1. Skala och skiva löken tunt. Skär fransyskan i lagom stora bitar. Hetta upp oljan i en gryta och bryn grytbitarna runt om tillsammans med löken. Krydda med salt och peppar. Häll på 3 dl vatten och låt det koka på medelvärme ca 1 timme under lock. Spä då och då med resten av vattnet. Skala och tärna potatisen. Skölj bönorna och tillsätt dem tillsammans med potatisen i grytan. Krydda med kyndel och låt det koka ytterligare 30 minuter. Dela päronen i 4 klyftor och kärna ur. Lägg ner dem i grytan och låt koka med ca 3 minuter. Smaka av grytan med salt och peppar.