ViktVäktarna - Halloumi med sesamrostade grönsaker och havreris

Halloumi med sesamrostade grönsaker och havreris

12
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Sesamrostade grönsaker serverade med stekt halloumi, havreris och solroskärnor är en riktig fullträff en vardagskväll!

Ingredienser

Havreris, okokt

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Halloumi

200 g

Sesamolja

2 tsk

Morot

400 g

Broccoli

1 stånd

Salladslök

1 st

Sockerärter

200 g

Solroskärnor

3 msk

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka havreris enligt anvisning på förpackningen tillsammans med buljongtärningen.
  3. Skala morötterna och halvera dem på längden. Dela broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Lägg i en plastpåse och skaka runt med 1 tsk sesamolja. Sprid ut på en bakpappersklädd plåt, salta och peppra och rosta i ugn tills de är mjuka och fått lite färg, ca 30 minuter.
  4. Skiva salladslöken och strimla sockerärterna och strö över de ugnsrostade grönsaker och rosta i ytterligare 5 minuter.
  5. Skiva halloumi och stek i resterande olja tills den fått fin färg.
  6. Rosta solroskärnor i torr panna.
  7. Servera halloumin med havreris och grönsaker. Strö över rostade solroskärnor och hackad persilja.