Foto av Halloumilåda i ugn från WW ViktVäktarna

Halloumilåda i ugn

10
Points®
Total tid
0 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
En pytt där halloumi med sin goda smak och spännande konsistens gör rätten! Hacka ner mycket grönsaker och servera med en klick fraiche. Mums!

Ingredienser

Torra belugalinser

½ dl, t ex belugalinser

Lök

½ st, röd/röda

Vitlök

½ klyfta(or)

Aubergine

¼ medelstor(t)/medelstora

Olivolja

1 tsk

Paprika

½ st, röd

Basilika

2 tsk, färsk hackad

Oregano

½ tsk

Halloumi

50 g

Cocktailtomater

6 st

Fraiche 8%

3 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka linserna, se förp.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg i en påse. Skär aubergine och paprika i bitar och lägg ner i påsen. Häll i olja, basilika, oregano, salt och peppar och blanda runt. Lägg grönsakerna på en plåt och ställ in i ugnen i ca 25 min.
  3. Ta ut och blanda avrunna linser med grönsakerna och lägg på halloumi skuren i skivor och tomater på plåten när 10 min återstår.
  4. Servera med en klick fraiche.
  5. Tips! Snåla inte med kryddorna och det är gott att ringla lite balsamvinäger över vid servering.