ViktVäktarna - Havrekrossgröt med äppelyoghurt

Havrekrossgröt med äppelyoghurt

4
Points®
Total tid
2 tim 25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Lätt
En gröt med mer tuggmotstånd än vanlig havregrynsgröt. Toppad med en äpple- och honungsyoghurt och valnötter – en riktig pangstart på dagen!

Ingredienser

Havrekross

2 dl, okokt

Vatten

6 dl

Kanelstång

2 st

Vaniljsocker

½ tsk

Salt

½ tsk

Ingefära

¼ tsk, torkad

Äpple

4 medelstor(t)/medelstora

Grekisk yoghurt 0%

1½ dl

Honung, flytande

2½ msk

Valnötter

3 msk

Instruktioner

  1. Lägg havrekross i blöt ett par timmar eller över natten.
  2. Sila bort vattnet och lägg havrekrosset i en kastrull med 6 dl nytt vatten, kanelstänger, vaniljsocker, salt och ingefära och låt koka upp. Sjud ca 20 minuter, rör om då och då.
  3. Riv äpplen och blanda med yoghurt och honung.
  4. Ta upp kanelstängerna ur gröten och servera med äppelyoghurt och nötter.

Anteckning

Har du inte hunnit blötlägga havrekrosset, koka gröten ytterligare tio minuter så blir den god ändå! Gillar du muskot är det gott att riva över vid servering.