ViktVäktarna - Helstekt fläskfilé med nudelsallad

Helstekt fläskfilé med nudelsallad

11
Points®
Total tid
1 tim 40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En söt och klibbig fläskfilé serverad med en nudelsallad smaksatt med lime och sesam.

Ingredienser

Japansk soja

2 msk

Tomatpuré

1 msk

Honung

4 tsk

Ingefära

1 bit(ar)

Fläskfilé

500 g

Rapsolja

2 tsk

Risnudlar okokta

180 g

Risvinäger

2 msk

Lime

1 st

Sesamolja

2 tsk

Sesamfrön

2 tsk

Koriander

1 knippe(n)

Gurka

1 st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Instruktioner

  1. Blanda ihop soja, tomatpuré, 3 tsk honung och riven ingefära och häll över i en påse. Lägg fläskfilén i påsen, förslut den och lägg i kylen 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Värm olja i en ugnssäker panna och bryn köttet runt om. Ös med marinaden under tiden. Sätt in pannan i ugnen och tillaga tills köttet är genomstekt, ca 20 minuter. Ös med köttsaften var femte minut.
  4. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av.
  5. Blanda ihop vinäger, pressad lime, 1 tsk honung, sesamolja, sesamfrön och hackad koriander (spara lite av den till salladen).
  6. Hyvla långa remsor av gurka och morot. Blanda ihop med nudlar, resterande koriander och dressing i en skål.
  7. Skiva upp köttet och servera med nudelsalladen.