Hirs- och morotsbiffar med rostade grönsaker och äppeltzatziki
9
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Matiga och riktigt goda vegobiffar med röda linser, hirs, spenat, rostad lök, basilika, vitlök och spiskummin. Serverade med rostad paprika och palsternacka och en fräsch äppeltzatziki.
Ingredienser
Hirs, okokt
1 dl
Röda torra linser
1 dl
Paprika
3 st
Palsternacka
400 g
Rapsolja
1 tsk
Chili flakes
½ tsk
Morot
200 g
Spenat, färsk
2 dl
Basilika
1 knippe(n)
Vitlök
1 klyfta(or)
Rostad lök
2 msk
Ägg
3 st
Majsstärkelse (redning)
2 msk
Spiskummin
2 tsk
Rapsolja
1 msk
Äpple
1 medelstor(t)/medelstora
Turkisk yoghurt 10%
2 dl
Vitlök
1 klyfta(or)
Citron
½ st