ViktVäktarna - Hirs- och morotsbiffar med rostade grönsaker och äppeltzatziki

Hirs- och morotsbiffar med rostade grönsaker och äppeltzatziki

9
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Matiga och riktigt goda vegobiffar med röda linser, hirs, spenat, rostad lök, basilika, vitlök och spiskummin. Serverade med rostad paprika och palsternacka och en fräsch äppeltzatziki.

Ingredienser

Hirs, okokt

1 dl

Röda torra linser

1 dl

Paprika

3 st

Palsternacka

400 g

Rapsolja

1 tsk

Chili flakes

½ tsk

Morot

200 g

Spenat, färsk

2 dl

Basilika

1 knippe(n)

Vitlök

1 klyfta(or)

Rostad lök

2 msk

Ägg

3 st

Majsstärkelse (redning)

2 msk

Spiskummin

2 tsk

Rapsolja

1 msk

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Turkisk yoghurt 10%

2 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

½ st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Koka linser och hirs i ca 10-12 minuter, häll av vattnet och spola kallt. Låt rinna av ordentligt.
  3. Skär paprika och palsternacka i bitar, blanda med 1 tsk olja, salt och chili flakes. Sätt in i ugnen ca 15 minuter.
  4. Riv morötter, hacka spenat och basilika och blanda med pressad vitlök, rostad lök, ägg, majsredning, spiskummin, linser och hirs. Smaka av med salt och forma 12 biffar.
  5. Värm olja i en panna och stek biffarna tills de är genomstekta och fått färg.
  6. Riv äpple och blanda med yoghurt, finriven vitlök och citron. Smaka av med salt och peppar.