ViktVäktarna - Honungsglaserad fänkål

Honungsglaserad fänkål

5
Points®
Total tid
22 min
Förberedelse
2 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fänkål stekt med olivolja, honung och kummin. Fantastiskt gott tillbehör till fisk eller som en läcker förrätt.

Ingredienser

Fänkål

2 medelstor(t)/medelstora, små

Olivolja

1 msk

Kummin

1 tsk

Honung

2 msk

Grekisk yoghurt 10%

1 dl

Instruktioner

  1. Dela fänkål på längden så du får fyra halvor.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Salta fänkålshalvorna och stek dem på medelhög värme tills de är brynta på båda sidorna. Tillsätt kummin.
  3. Lägg i honungen och låt koka in i fänkålen. Vänd runt då och då.
  4. Lägg upp på ett fat och toppa med lite yoghurt.