ViktVäktarna - Indisk potatis och blomkål

Indisk potatis- och blomkål

4
Points®
Total tid
2 tim 35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
2 tim 15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Potatis och blomkål tillagade i slow cooker tillsammans med en massa aromatiska kryddor och serverade med en klick yoghurt är en toppenmysig rätt att ställa fram en kylig kväll!

Ingredienser

Potatis

500 g

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, gul/gula

Jalapeño, färsk

1 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Ingefära

1 msk, riven

Rapsolja

1 msk

Senapsfrön

2 tsk

Koriander

1½ tsk, malen

Spiskummin

1 tsk

Gurkmeja

½ tsk

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Instruktioner

  1. Skala och tärna potatis. Dela blomkål i mindre bitar. Skiva lök och jalapeño. Finhacka vitlök och finriv ingefära.
  2. Värm olja i en gryta och stek löken några minuter tills den mjuknat och börjar få lite färg. Blanda ner jalapeño, vitlök, ingefära, senapsfrön, spiskummin, koriander och gurkmeja och låt steka med hastigt under omrörning.
  3. Lägg potatis och blomkål i en slow cooker och blanda ner lökblandningen. Rör om så att allt täcks och sätt på hög värme i 2 timmar.
  4. Fördela på fyra tallrikar och toppa med en klick yoghurt och ev. extra senapsfrön.