Foto av Jordgubbar i maränggrottor från WW ViktVäktarna

Jordgubbar i maränggrottor

5
Points®
Total tid
3 tim 40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Avancerat
Fantastiskt god dessert med maräng, jordgubbar och passionsfruktsfyllning! Kan det bli godare?

Ingredienser

Äggvita

2 st

Socker

1½ dl

Salt

½ krm

Bakpulver

½ tsk

Nektarin

2 st

Passionsfrukt

3 st

Florsocker

1 msk

Jordgubbar

10 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa i socker, salt och bakpulver. Klicka ut smeten i engångsmazarinformar. Gör en fördjupning i mitten med en tesked. Sätt marängerna i mitten av ugnen och stäng av ugnen. Låt stå kvar minst 3 ½ timme, gärna över natten. Skålla, skala, och kärna ur nektarinerna. Mixa dem till puré. Blanda purén med kärnor och saft från passionsfrukten. Smaksätt med florsocker. Skiva jordgubbarna. Fyll maränggrottorna med bär och sås. Tips! Servera med vaniljglass eller vaniljvisp.