ViktVäktarna - Jordgubbssherbet

Jordgubbssherbet

5
Points®
Total tid
1 tim 20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En underbart krämig jordgubbsglass med lite limesmak. En sherbet är som en sorbet, men med lite mjölk eller grädde tillsatt, alltså en krämigare variant av sorbet. Detta recept kräver en glassmaskin, men har du inte det kan du enkelt göra en granita av smeten. Häll bara blandningen i en form och ställ i frysen. Ta ut från frysen efter 30 minuter och skrapa upp iskristaller från kanten och in mot mitten med en gaffel. Ställ tillbaka formen i frysen och upprepa infrysning och gaffelskrapning ytterligare två gånger.

Ingredienser

Vatten

1¾ dl

Socker

¾ msk

Sirap

2 msk

Salt

1 krm

Jordgubbar

1 liter

Lime

1 msk, pressad

Vispgrädde 40% ovispad

2 msk

Instruktioner

  1. Blanda ihop vatten, socker, sirap och salt i en kastrull. Koka upp och låt sjuda tills sockret lösts upp. Ställ in i frysen tills den svalnat helt.
  2. Häll över sockerlagen i en matberedare och fyll på med jordgubbar och pressad lime. Kör till en slät puré och blanda ner grädde. Häll över i en glassmaskin och följ dess anvisningar. Ställ i frysen till servering.