Foto av Julens couscous från WW ViktVäktarna

Julens couscous

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Gyllengul couscous som du kan ha på julbordet. Du kan med fördel göra den i förväg så spar du tid i julstressen.

Ingredienser

Couscous, okokt

2 dl

Saffran

½ pkt

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Broccoli

1 stånd

Zucchini (squash)

½ medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st, röd

Pinjenötter

1 tsk

Salt

1 tsk

Örtkryddor

1 dl, färska, hackade

Olivolja

1 msk

Yoghurt naturell 0,5%

2 dl

Instruktioner

  1. Ansa och skölj grönsakerna. Hacka löken och vitlöken fint, dela squashen i bitar, moroten och paprikan i stavar och broccolin i buketter. Fräs lök och morot i lite av oljan. Tillsätt broccoli, squash och paprika. Koka couscousen enligt förpackningen men tillsätt saffran och blanda ner den med grönsakerna. Tillsätt slutligen nötter, salt och örtkryddorna. Serveras med naturell yoghurt. Tips! Tillsätt gärna russin och apelsinbitar som gör rätten ännu mer julig.